Gulasz z indyka fasolą i warzywami

4.5 (157 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 gram piersi z indyka
    1 papryka czerwona
    1 mała cukinia zielona
    1 mała cukinia żółta
    1 cebula
    1 puszka fasoli Jaś
    500 ml. przecieru pomidorowego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Przyprawa do indyka
    Słodka i ostra papryka
    Zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka fasolą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy mięso i podsmażamy do momentu aż będzie miękkie. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cukinie kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do mięsa, dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz odcedzoną fasolę, dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować