Gulasz mięsno-grzybowy

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Pyszny rozgrzewający gulasz mięsno-grzybowy idealny na takie deszczowe dni jak są teraz.

  • 60 min

Składniki:

  • 90 dag łopatki wieprzowej bez kosci
    1 zielona papryka
    1 żółta papryka
    1 cebula
    40 dag maślaków
    3 łyzki musztardy
    2 łyżki koncentratu
    2 szklanki bulionu warzywnego
    2 łyżki maki
    2 liście laurowe
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    1 łyzeczka przyprawy do gulaszu
    ziele angielskie
    sól morska do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz mięsno-grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podduszamy mięso z papryką 1. Mięso umyć osuszyc ręcznikiem papierowym i nożem pokroić w kostkę.Paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki a obraną cebulę w kostkę .
  • dusimy grzyby 2. Grzyby oczyścić z maślaków zdjąć skórkę z kapeluszy i pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso,zrumienić mieszając od czasu do czasu,wrzucić papryki i smażyć dalej kilka minut na dużym ogniu.Mięso z papryką przełozyć do garnka podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu.Na tym samym tłuszczu w którym smażyło sie mięso zeszklić cebulę z grzybami,oprószyć je mąką i dodać do składników w garnku.
  • Doprawiamy wszystko do smaku 3. Następnie do gotujacego się gulaszu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy,liść laurowy ziele angieskie 2-3 ziarenka,tymianek przyprawić solą przyprawą do gulaszu i pieprzem wymieszać i gotować ze wszystkimi składnikami około 25 minut aż mięso zrobi się miękkie.Pod koniec gotowania spróbować i ewentualnie dosolić do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować