Gulasz grzybowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewające jesienne danie :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g schabu
    500 g grzybów leśnych, u mnie podgrzybki
    500 g pomidorów
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    papryka wędzona
    rozmaryn
    ocet balsamiczny, maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odgotowane grzyby 1. Grzyby oczyścić, pokroić i wrzuci na osolony wrzątek na 5 minut. Odcedzić.
  • Gulasz grzybowy 2. Schab pokroić w paseczki, posypać przyprawami, skropić octem i maggi i odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać mięso i podsmażyć. Zalać wodą, najlepiej wrzątek i dusić około pół godziny. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa i całość dusić następne pół godziny. Dodać grzyby i doprawić całość, gotować jeszcze 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki można go zagęścić 1/2 łyżki mąki rozmieszanej w 1/2 szklanki wody. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kopytka. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pomidor Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować