REKLAMA

Gulasz z papryką i pieczarkami

wyświetlono: 25549 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 1

Sycący i rozgrzewający gulasz z mięsa wołowego w pysznym, gęstym sosie z dodatkiem cebuli, papryki i pieczarek.

opublikowany: 22.12.2013
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g karkówki wołowej
    1 łyżka mąki pszennej
    2 cebule
    1 papryka zielona
    1 papryka czerwona
    200 g pieczarek
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    400 ml wody
    1 bulionetka wołowa
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ½ łyżeczki pieprzu
    4 łyżki oleju rzepakowego
    sól do smaku


Ocena:

(średnia 5 z 140 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Gulasz 1. Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanej patelni na oleju na brązowy kolor. Dodajemy do niego cebulę pokrojoną w plasterki, paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut. Następnie zalewamy wodą, koncentratem pomidorowym i bulionetką wołową. Zakrywamy przykrywką i dusimy do zmięknięcia mięsa. Na 10 minut przed wyjęciem dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy jeszcze kilka minut bez przykrywki do zgęstnienia . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kaszą perłową, lub gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i papryką

Rozgrzewający i treściwy sos z pysznymi, soczystymi kawałkami mięsa.

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 03.03.2015 | wyświetlono: 29349 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE