Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwice ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na porcje (ja miałam 4)
2.Każdą porcję oprószamy solą,pieprzem,natką pietruszki i kropimy sosem worcestershire oraz sokiem z pomarańczy.Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę.
3.Cukinie porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti).
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywne spaghetti,oprószamy delikatnie solą i płatkami chili. Smażymy wszystko 3 minuty mieszając/odstawiamy. Cukinia ma być chrupka.
4.Następnie grill smarujemy olejem i grillujemy porcje ryb.
Na talerze wykładamy cukiniowe spaghetti, na nie kładziemy rybę i podajemy z ulubionymi dodatkami...
Smacznego :-)
Komentarze