Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti

4.5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Dorsz podany na spaghetti z cukini smakował wyśmienicie. Polecam to danie każdemu kto lubi ryby i warzywa :)

Składniki:

  • Polędwica dorszowa bez skóry (świeża ok.430g)
    2 cienkie cukinie
    3 łyżki oleju rzepakowago + do posmarowania grilla
    sok z połowy pomarańczy
    Przyprawy wg uznania:
    sól morska (młynek) pieprz czarny (młynek),płatki suszone chili,sos worcestershire,natka pietruszki drobno posiekana świeża lub suszona
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na porcje (ja miałam 4)
  • przygotowanie ryby 2. Każdą porcję oprószamy solą,pieprzem,natką pietruszki i kropimy sosem worcestershire oraz sokiem z pomarańczy.Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę.
  • cukinia 3. Cukinie porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti).
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywne spaghetti,oprószamy delikatnie solą i płatkami chili. Smażymy wszystko 3 minuty mieszając/odstawiamy. Cukinia ma być chrupka.
  • 4. Następnie grill smarujemy olejem i grillujemy porcje ryb.
    Na talerze wykładamy cukiniowe spaghetti, na nie kładziemy rybę i podajemy z ulubionymi dodatkami...
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować