Marchewke trzemy na tarce na koncowce jarzynowej, pora ( calego) kroimy w polksiezyce. Mase dzielimy na pol.
Na patelni rozgrzewamy tluszcz podmazamy marchew z porem jedna czesc dodajemy pol opakowania serka feta, dokladnie mieszajac aby zrobila sie jednolita masa.
Przygotowana masa faszerujemy udka.
Naczynie zaroodporne smarujemy margaryna, ukladamy nafaszerowane udka, posypujemy przyprawa do kurczaka.
Pieczemy okolo 45 min w 200st. podlewajac mieso od czasu do czasu powstalym sosem lub woda gdyby bylo go malo.
Pozostala czesc masy z patelni wyklada,my na upieczone mieso i dajemy na to reszte serka feta, mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody lub bulionu.
Wstawiamy do piekarnika na okolo 7 min na 100st, tak aby serek sie rozpuscil.
Smacznego!!
Porady
Do farszu mozna dodac pieczarki.
Danie rowniez mozna podac z filetu w formie devollaji.
Komentarze