Gorąca czekolada z chili

0 (0 ocen)

  • 15 min

Gorąca czekolada jest pyszna, gęsta, słodka, mocno czekoladowa, z nutką chili i cynamonu.Świetna na Walentynki oraz w chłodne dni na rozgrzewkę.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    3/4 tabliczki ciemnej czekolady
    2 łyżki domowego cukru waniliowego
    2 szczypty chili
    1 szczypta cynamonu
    2 żółtka
    2 płaskie łyżki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gorąca czekolada z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mleko gotujemy z cukrem, chili i cynamonem 1. Mleko gotujemy z cukrem waniliowym, chili i cynamonem
  • w mleku rozpuszczamy czekoladę 2. Dodajemy połamaną czekoladę, i gotujemy na wolnym ogniu aby całkowicie się rozpuściła, zdejmujemy z ogia
  • Żółtka ubijamy z cukrem 3. Żółtka ubijamy z brązowym cukrem na kogel-mogel
  • kogel-mogel wlewamy do czekolady 4. Kogel-mogel wlewamy do garnka i mieszając mocno podgrzewamy czekoladę, nie dopuszczając do wrzenia
  • 5. podajemy gorącą, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Cynamon Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować