Gorąca czekolada

4.99 (187 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na rozgrzewającą czekoladę.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
    1 szkl mleka
    1 szkl śmietanki 30%
    5 łyżek cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Gorąca czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki. Do rondelka wlewamy mleko, śmietankę i dodajemy cukier. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Wtedy dodajemy połamaną czekoladę. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy czekolada zrobi się lekko gęsta, zdejmujemy z ognia. Przelewamy do filiżanek i dekorujemy bitą śmietaną i odrobiną cukru trzcinowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować