Gargamelki

4.5 (197 ocen)

Pyszne ,chrupiące ,mięciutkie .Podajemy z mięsem i surówkami

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    25 dag mąki ziemniaczanej
    2-3 jajka
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gargamelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Ugotowane ziemniaki zmielić przez maszynkę wystudzić, połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać jajka, sól i wyrobić ciasto odstawiamy do lodówki. Po jakimś czasie , ciasto rolujemy i z gotowego wałka odrywamy kawałki po ok.3cm. (tak jak na zdjęciu).
  • ... 2. Wrzucamy na głęboki, rozgrzany tłuszcz i smażymy aż do zarumienienia.Podawać na ciepło jak frytki z solą i ketchupem - lub jako dodatek do dań mięsnych - zamiast ziemniaków lub tradycyjnych frytek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Gargamelki

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować