Francuskie zapałeczki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, smaczne finger food :) - doskonałe na każde party. Można je robić dowolnym nałożeniem w zależności od upodobań i preferencji gości.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożone ciasto francuskie (opakowanie): 1 sztuka
    - ser żółty - starty: 15 dekagramów
    - kminek: 1 łyżka
    - anchois fileciki (opakowanie): 1 sztuka
    - surowe żółtko: 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Francuskie zapałeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    Rozłożyć na blaszce rozmrożone ciasto i posmarować je żółtkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody.
    Ostrym nożem narysować na cieście podłużne i poprzeczne linie, wzdłuż których po upieczeniu łatwo będzie podzielić ciasto na paski.
    Fileciki anchois pokroić w paseczki.
    Posypać cały arkusz startym serem.
    Połowę ciasta posypać kminkiem, solą i pieprzem.
    Na drugiej połowie równomiernie rozłożyć anchois i posypać pieprzem.
    Piec 10 min., wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto do ostygnięcia.
    Połamać wzdłuż naciętych linii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować