Francuska grzanka z łososiem i owocem kaktusa

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Natknęło mnie dzisiaj na elegancką, wymyślną przekąskę. A że w lodówce czekał jeszcze przywieziony z Turcji owoc kaktusa… wyszło wykwintnie i egzotycznie!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb pełnoziarnisty: 1 plaster
    - Jajko: 1 sztuka
    - łosoś wędzony: 1 plaster
    - miąższ z owocu kaktusa: 1 łyżka
    - sumak: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuska grzanka z łososiem i owocem kaktusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kromki chleba wycinamy kształt za pomocą foremki do ciastek. Wycięty fragment moczymy w roztrzepanym jajku i wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem.
  • 2. Łososia nabijamy na wykałaczkę tak, aby tworzył falisty płatek. Miąższ owocu nakładamy na grzankę i fragment ryby.
  • 3. Łososia pionowo wbijamy w grzankę i posypujemy szczyptom sumaku.
  • Francuska grzanka z łososiem i owocem kaktusa 4. Więcej zdjęć znajdziecie na blogu SmacznyKąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=914
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Walentynki Wesele Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować