Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

4.98 (180 ocen)

Kruchy i wyrazisty filet z kurczaka w intensywnym kolorze. Idealnie sprawdzi się na domowych imprezach, gdyż z sosem smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 800 g filetu z piersi kurczaka
    1 szklanka domowej bułki tartej
    3 łyżeczki curry
    2 łyżeczki ostrej papryki
    Sól
    Pieprz
    2 jajka
    Sos:
    1 mały jogurt naturalny
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka keczupu
    1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
    1 łyżeczka oregano
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.98 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę.
    Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.
    Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować