Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy, a następnie kroimy wzdłuż, żeby uzyskać 4 kotlety. Lekko zbijamy każdy filet, następnie przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
2.Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, w drogim rozbijamy jajka, a na trzeci wysypujemy bułkę tarta i słonecznik (w proporcji 1 bułka tarta : 3 słonecznik).
Każdy filet maczamy najpierw w mące, później w jajku a na końcu w słoneczniku. Należy panierkę mocno docisnąć do mięsa.
3.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety przez około 3 minuty z każdej strony (aż panierka się przyrumieni).
4.Brokuł oczyścić i rozdrobnić na nie duże kawałki. I obgotowujemy do miękkości.
Filety podajemy z ugotowanym brokułem i polewamy brokuł jogurtem naturalnym.
Komentarze