Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej

4.42 (193 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Pieczony filet w klasycznej panierce to alternatywa dla tradycyjnej wersji, fileta smażonego w tłuszczu. Zachowujemy smak panierki (która po pieczeniu jest chrupiąca) wybierając jednocześnie zdrowszą wersję:). Smak nieco inny, ale wart polecenia.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko L
    3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.42 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy jak na kotlety.
  • 2. W misce roztrzepujemy jajko z jogurtem i przyprawami. W powstałej masie umieszczamy filety, zostawiamy je tam na około 15 minut.
  • 3. Filety obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować