Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

W zasadzie dużo pracy przy nich nie ma, jednak są pyszne i soczyste.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
    ketchup
    1 cebula
    100 g pieczarek
    150 g startego żółtego sera
    prażona cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety lekko rozbijamy (na grubość ok. 1 cm), oprószamy solą i pieprzem. Wierzch kotleta smarujemy ketchupem, układamy na nim cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Na cebulę układamy pokrojone na plasterki pieczarki, następnie starty żółty ser, a na koniec prażoną cebulę. Całość zapiekamy ok. 35 min w temperaturze 150°C. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować