DLA 4 OSÓB
DUŻA PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA
20 DAG SERA ŻÓŁTEGO (ZETRZEĆ NA TARCE)
0,5 KG PIECZAREK ( ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH I PODSMAŻYĆ Z CEBULKĄ)
5 ŁYŻEK MAJONEZU
PAPRYKA CZERWONA DO DEKORACJI
Kurczak pod pieczarkowo serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PIERŚ Z KURCZAKA DZIELIMY I PRZECINAMY NA PÓŁ ( POWSTANĄ 4 PORCJE + DWIE POLĘDWICZKI) DELIKATNIE ROZBIJAMY OPRÓSZAMY SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ DELIKATEM DO MIĘS. PIECZEMY NA PATELNI. UPIECZONE KRĄŻKI UKŁADAMY NA BRYTFANCE NA KAŻDĄ DAJEMY PODSMAŻONE PIECZARKI A NA PIECZARKI SER ŻÓŁTY WCZEŚNIEJ WYMIESZANY Z MAJONEZEM. JA DO DEKORACJI KŁADĘ JESZCZE SŁUPKI CZERWONEJ PAPRYKI. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 STOPNI OKOŁO 20-30 MINUT.
Komentarze