KURCZAK POD PIECZARKOWO SEROWĄ PIERZYNKĄ

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.

WYŚMIENITY NA NIEDZIELNY OBIAD

  • 2 godz.

Składniki:

  • DLA 4 OSÓB
    DUŻA PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA
    20 DAG SERA ŻÓŁTEGO (ZETRZEĆ NA TARCE)
    0,5 KG PIECZAREK ( ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH I PODSMAŻYĆ Z CEBULKĄ)
    5 ŁYŻEK MAJONEZU
    PAPRYKA CZERWONA DO DEKORACJI
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pieczarkowo serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIERŚ Z KURCZAKA DZIELIMY I PRZECINAMY NA PÓŁ ( POWSTANĄ 4 PORCJE + DWIE POLĘDWICZKI) DELIKATNIE ROZBIJAMY OPRÓSZAMY SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ DELIKATEM DO MIĘS. PIECZEMY NA PATELNI. UPIECZONE KRĄŻKI UKŁADAMY NA BRYTFANCE NA KAŻDĄ DAJEMY PODSMAŻONE PIECZARKI A NA PIECZARKI SER ŻÓŁTY WCZEŚNIEJ WYMIESZANY Z MAJONEZEM. JA DO DEKORACJI KŁADĘ JESZCZE SŁUPKI CZERWONEJ PAPRYKI. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 STOPNI OKOŁO 20-30 MINUT.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować