1 pojedyńczy filet z kurczaka
sól,pieprz
1 surowe jajko
bułka tarta do panierowania
1 duży pomidor
10 dag startego żółtego sera
suszona bazylia
2-3 łyżki posiekanego koperku
olej do smażenia
Filet z kurczaka pod pomidorowo-serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić umyć i dokłądnie osuszyć.Pokroić w plastry,każdy plaster rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Następnie panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
2.Filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron,aż będą miękkie.Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3.Pomidory pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na filetach,oprószyć bazylią i posypać startym serem.
4.Ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku,160 stopni, przez kilka chwil aż ser się rozpuści.
Komentarze