Filet z kurczaka pod pomidorowo-serową pierzynką

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny pomysł na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pojedyńczy filet z kurczaka
    sól,pieprz
    1 surowe jajko
    bułka tarta do panierowania
    1 duży pomidor
    10 dag startego żółtego sera
    suszona bazylia
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Filet z kurczaka pod pomidorowo-serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić umyć i dokłądnie osuszyć.Pokroić w plastry,każdy plaster rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Następnie panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  • 2. Filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron,aż będą miękkie.Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. Pomidory pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na filetach,oprószyć bazylią i posypać startym serem.
  • 4. Ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku,160 stopni, przez kilka chwil aż ser się rozpuści.
  • 5. Gotowe filety posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pomidor Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować