FILET W MARYNACIE JOGURTOWEJ

4.5 (187 ocen)

Smaczny, soczysty, delikatny filet w jogurcie z dodatkiem kminu, który ma intensywny smak. Lekka i zdrowa kolacja. Polecam.

Składniki:

  • filet z kurczaka - 2 szt.
    sok z limetki - 1 łyżka
    jogurt naturalny - 3 i 1/2 łyżki
    kminek - 1/2 łyżeczki
    sól morska - 1/2 łyżeczki
    pieprz - 1 szczypta
    przyprawa curry - 1 łyżeczka
    marynata pikantna Prymat - 1 łyżeczka
    oliwa - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fileta umyć, osuszyć, oczyścić. W miseczce umieścic jogurt, sok z limonki i wszystkie przyprawy, sól, pieprz.
    Wymieszać. W marynacie umieścic filety i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 30 min.
    Grilla elektrycznego wysmarować oliwą i rozgrzać. Umieścić filety i piec na złoty kolor.

Porady

Fileta również dobrze można usmażyć na patelni,w piekarniku lub na normalnym ruszcie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek Marynata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować