Filet zapiekany w marchewce z porem w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt wymieszać z łyżką przyprawy.
2.Filety rozkroić na kawałki ,grubsze lekko rozbić tłuczkiem.
3.Filety wkładamy do miski zalać marynatą odstawiamy na min. 1 godzinę do lodówki.
4.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,pora pokroić w cienkie półplasterki ,
na patelni rozgrzać trochę masła i przesmażyć warzywa ,ale nie za mocno ,warzywa muszą być al dente ,można delikatnie podlać wodą skropić kilka kroplami soku z cytryny.Wystudzić.
Zamarynowane mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego razem z całą marynatą, na górę wykładamy wystudzone warzywa wymieszane z utartym żółtym serem. zapiekać w piekarniku pod przykryciem ok 30/40 minut 180 stopni.
Komentarze