Fasolka po bretońsku z serem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jest to przepis na fasolkę po bretońsku inaczej. Jest to łatwy i bardzo szybki sposób na obiad dla całej rodziny.

  • 35 min

Składniki:

  • -fasolka biała konserwowa w puszce
    -cienka kiełbasa (mała laska) lub 15 dag boczku
    -mała cebula
    -mały pomidor
    -pół papryki czerwonej
    -2 ząbki czosnku
    -bagietka
    -ok 15 dag sera żółtego
    -koncentrat pomidorowy
    -ketchup
    -szklanka bulionu drobiowego
    -sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Fasolka po bretońsku z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smazona kielbasa z cebula 1. Kiełbasę lub boczek pokrój w kostkę, cebulę pokrój w drobne piórka i podsmaż w na patelni.
    Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, gdy zmięknie dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i czosnek(pokrój w kosteczkę lub przepuść przez praskę do czosnku.
  • 2. Do garnka wlej bulion i zagotuj i dodaj do niego opłukaną fasolkę. Podgotuj ją chwile, a następnie dodaj podsmażoną część (kiełbasa, cebula, pomidor, papryka).
    Dodaj ok 3 łyżeczki koncentratu i ketchupu, aby danie nabrało smaku.
    Następnie dodaj soli i pieprzu do smaku.
  • Gotowa fasolka 3. Nagrzej piekarnik, bagietkę pokrój w kromki.
    Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i jedną część wyłóż na pokrojone bagietki. Wstaw do piekarnika i podpiecz ok 10 min, aby były chrupiące.
    Drugą część sera posyp fasolkę nalaną już do miseczek

Porady

Do bagietki można dodać odrobinę czosnku, aby miała lepszy smak, a do fasolki odrobinę przyprawy do fasolki po bretońsku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować