Farfalle z cukinią i łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis na tę przepyszną potrawę dostałam od mojej przyjaciółki, która wspierała mnie gdy byłam na diecie rozdzielnej. Danie jest więc nie tylko bardzo smaczne ale też bardzo zdrowe.

  • 15 min

Składniki:

  • Porcja dla dwóch osób:
    250 g makaronu farfalle
    pół czerwonej cebuli
    ząbek czosnku
    250 g cukinii
    150 serka śmietankowego lub ziołowego
    100 ml bulionu warzywnego
    świeżo posiekana bazylia
    100 g wędzonego łososia
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Farfalle

Farfalle z cukinią i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  • 2. Czosnek wraz z cebulą obrać i posiekać w drobną kostkę.
  • 3. Cukinię umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Serek śniadaniowy wymieszać z bulionem warzywnym i zagotować w garnku.
  • 5. Dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz cukinię i gotować około 6 minut, na koniec doprawić do smaku.
  • 6. Odcedzony makaron oraz posiekaną bazylię wymieszać z sosem i udekorować całość paskami wędzonego łososia.

Porady

Aby sos był bardziej aromatyczny można dodać także ser pleśniowy np. gorgonzola i wymieszać go z połową serka śmietankowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować