Farfalle z brokułem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nareszcie spróbowałam łososia - cud, miód, niebo w gębie :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
    300g makaronu
    1 cebula
    1 śmietana (200ml)
    pół szklanki bulionu z kostki
    pęczek koperku
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Farfalle

Farfalle z brokułem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jego wysokość Łosoś 1. Dzwonka z łososia skropić sokiem z cytryny. Teflonową patelnię spryskać oliwą, położyć na nią łososia, popieprzyć i posolić, przykryć i na bardzo małym ogniu smażyć do miękkości.
    Potem obrać ze skóry i ości i rozdrobnić na kawałki.
  • Makaron i brokuł 2. W tym samym czasie w osolonej wodzie ugotować makaron i brokuła.
  • 3. W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Zalać ją połową szklanki bulionu i zahartowaną śmietaną. Gotować kilka minut, wsypać posiekany koperek i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić i popieprzyć.
  • 4. Makaron wymieszać z brokułem i sosem. Wyłożyć na talerze, posypać łososiem.

    Smacznego :)

Porady

Jeśli sos jest za rzadki można go zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozmieszanej w niewielkiej ilości wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron kokardki (farfalle) Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować