łosoś pieczpny w folii w marynacie ziołowej

4.5 (151 ocen)

  • 3 godz.

Pomysł na ten przepis wpadł mi do głowy, gdy z okazji zdanego egzaminu przygotowywałam kolację dla mojego chłopaka. Chciałam żeby danie było troszkę wyszukane ale przede wszystkim smaczne. Z racji tego że jest on wielkim fanem łososia zachwyciło ono pod każdym względem.

  • 3 godz.

Składniki:

  • danie dla dwóch osób
    *filet z łososia 300g
    marynata:
    oliwa z oliwek 3-4 łyżki
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    sól
    posiekany koperek
    łyżeczka soku z cytryny

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczpny w folii w marynacie ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. łososia myjemy i dzielimy na mniejsze porcje
  • 2. do oliwy z oliwek dodajemy siekany czosnek, koperek , pieprz i sól, marynujemy łososia i odkładamy na 2 godziny do lodówki
  • 3. Następnie każdy kawałek zawijamy w folie aluminiową, dodając zalewę.
  • 4. zawijamy szczelnie folie i pieczemy łososia w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 20- 25 minut
  • 5. Skraplamy cytryną, dekorujemy koperkiem i podajemy w ulubiony sposób np. z frytkami oraz sałatką. W moim przypadku jest to lekka sałatka caprese.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować