Drylowane czereśnie z wiśniami

4.5 (200 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

połączone 2 smaki, słodki i kwaśny

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg czereśni /waga po wydrylowaniu pestek/
    0,30 dag wiśni /waga po wydrylowaniu pestek/
    0,40 dag cukru
    2 słoiczki półlitrowe
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Drylowane czereśnie z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drylowane wiśnie z czereśniami 1. Owoce wydrylować, połączyć razem, dodać cukier, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić, aż puszczą sok
    Następnie przełożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i wstawić do garnka na ściereczce, podlać wodą do 3/4 wysokości słoiczków.
    Pasteryzować od momentu wrzenia ok 15 minut

Porady

Zimą doskonałe do ciast i deserów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować