Kandyzowane czereśnie

4 (1 ocen)

  • 75 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska do gofrów,ciast.

  • 75 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg czereśni
    900g cukru
    Woda
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kandyzowane czereśnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 kg czereśni umyć,a następnie wydrylować. 300g cukru rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Czereśnie wrzucić do syropu i podgrzewać przez 15 minut,nie doprowadząc do wrzenia. Odstawić na 24 godziny.
    Wyjąć owoce, a do syropu dodać 300g cukru. Ponownie wrzucić czereśnie i podgrzewać przez 15 minut. Odstawić na 24 godziny. Kolejnego dnia powtórzyć czynności, dodając taką samą porcję cukru. Owoce przełożyć do słoików. Pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować