Wiśnie drylowane w syropie

4.94 (192 ocen)

  • 60 min

Wiśnie w syropie - idealne do ciast :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg wiśni
    30 dkg cukru
Wystaw ocenę:

4.94 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Wiśnie w syropie

Wiśnie drylowane w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie wydrylować (zostaje ok 70-75 dkg), zasypać cukrem i zagotować. Gotować ok 5 minut często mieszając. Gorące wiśnie przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować