Drobiowe roladki panierowane ziarnem słonecznika

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczna, syta propozycja na nadziewane drobiowe kotleciki. Panierka z ziaren słonecznika, to mój dobry pomysł.

  • 45 min

Składniki:

  • 600 g fileta drobiowego
    3 surowe pieczarki
    mięso mielone- po 1 łyżce na każdy kotlecik
    musztarda- po 1 łyżeczce na każdy kotlecik
    ser żółty- po 1 długim paseczku na 1 kotlecik
    ogórek kiszony- po 2 długie plasterki na 1 kotlecik
    5 małych gałązek zielonej pietruszki
    sól, czarny pieprz, przyprawa uniwersalna- do smaku
    olej rzepakowy do smażenia

    Panierka:
    bułka tarta
    jajko roztrzepane
    ziarna słonecznika

    Dodatkowo:
    5 wykałaczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Drobiowe roladki panierowane ziarnem słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbite mięso drobiowe 1. Mięso drobiowe myjemy. Osuszamy. Dzielimy na 5 i cienko rozbijamy. Oprószamy lekko solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna.
  • pieczarki 2. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki. Surowe kroimy na plasterki.
  • posmarowane musztardą kotleciki drobiowe 3. Mięso smarujemy musztardą.
  • mięso drobiowe plus musztarda, ogórek, pieczarka 4. Następnie kładziemy plasterki ogórka i pieczarek.
  • mięso mielone, pietruszka na kotleciku 5. Na to- porcję mięsa mielonego.
  • ser żółty na kotleciku drobiowym 6. Na końcu układamy pasek sera żółtego i gałązkę zielonej pietruszki.
  • zwijanie roladki z drobiu 7. Zwijamy ciasno w roladkę.
  • zwinięte roladki 8. Całość spinamy wykałaczką.
  • jajko, słonecznik- do panierowania 9. Przygotowujemy 3 miseczki: z rozmąconym jajkiem, bułką tartą, ziarnem słonecznika.
  • panierowanie roladek w słoneczniku 10. Roladki panierujemy, najpierw w jajku, później w ziarnach słonecznika.
  • panierowanie roladek 11. Następnie w jajku i bułce tartej.
  • smażenie roladek z drobiu 12. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki.
  • usmażone roladki drobiowe 13. Smażymy z obu stron na rumiano. Zdejmujemy z patelni na półmisek. Wyjmujemy wykałaczki.
  • roladki drobiowe nadziewane 14. Roladki podajemy na gorąco jako danie główne mięsne. Albo do obiadu lub z dowolną surówką.
  • roladki drobiowe nadziewane 15. Smacznego ;)

Porady

Mięso mielone, to drób i wołowina ugotowane z rosołu. Zmielone z czosnkiem i cebulką. Doprawione solą i pieprzem- do smaku. Musztardy używamy dowolnej, smaczną tutaj jest ta ostrzejsza. Zamiast kiszonego ogórka możemy dodać konserwowy. Z tej porcji wychodzi 5 roladek. Roladki smakują z surówką z kapustki kiszonej lub pora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować