PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE polecają się na pyszny obiad. Faszerowane czerwoną papryką, żółtym serem oraz suszonymi pomidorami urzekną swym smakiem nie jednego. wychodzą pyszne i soczyste a dodatkowo smażone na oleju kokosowym nabierają niepowtarzalnego aromatu.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • filety z kurczaka
    ser żółty
    papryka czerwona
    suszone pomidory
    sól, pieprz
    mąka
    bułka tarta
    1-2 jajka
    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Panierowane roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE 1. Filety rozkrawamy i rozbijamy. Każdy filet posypujemy solą oraz pieprzem a także suszonymi pomidorami. Na każdy filet kładziemy plasterek sera żółtego oraz paseczek - dwa papryki czerwonej. Zwijamy dość ciasno tworząc roladkę. Następnie obtaczamy w mące, kolejno w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy roladki i smażymy je na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Papryka Sery Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować