Dorsz w sosie paprykowo-brokułowym

5 (199 ocen)

  • 40 min

Tradycyjny przepis na rybę grecką zainspirował mnie do przyrządzania tego dania.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 kg dorsza mrożonego,
    - 3 podłużne papryki czerwone,
    - 1/2 średniego brokuła,
    - łyżka papryki ostrej,
    - 2 szklanki mąki pszennej tortowej,
    - sól,
    - pieprz,
    - 4 pomidory,
    - łyżka koncentratu pomidorowego,
    - łyżka octu,
    - łyżeczka cukru,
    - 1 listek laurowy,
    - 2 pory,
    - świeża bazylia dekoracji.
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w sosie paprykowo-brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na kawałki i oprószamy solą i pieprzem, paprykę ostrą mieszamy z mąką, panierujemy w niej rybę i smażymy na złoto. Brokuły gotujemy na półtwardo. Paprykę, pora siekamy i przesmażamy na oleju 10 minut, następnie wlewamy szklankę wody, dodajemy listek i posiekane sparzone pomidory, dusimy 20 minut, dodajemy posiekane brokuły, solimy, pieprzymy, słodzimy, dodajemy ocet, koncentrat, chwilę dusimy i sosem przekładamy rybę, wstawiamy do lodówki

Porady

Ryba najlepiej jak postoi w lodówce kilka godzin, jest wtedy smaczniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować