Ryba / dorsz w cieście curry

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Ryba smażona w cieście curry jest miłą odmianą od tradycyjnej, smażonej w panierce. Przygotujemy ją w 10 minut.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 filety, u mnie dorsz
    10 łyżek mąki
    1 jajko
    1,5 łyżeczki curry
    100 ml mleka
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Ryba

Ryba / dorsz w cieście curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety posypujemy solą i pieprzem. Mąkę, jajko, curry, mleko oraz po szczypcie soli i pieprzu mieszamy ze sobą do powstania gęstego ciasta.
  • 2. Filety maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować