Domowe "chińskie" z kurczakiem

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie obiadowe "chińskie" z kurczakiem, mieszanką chińską, makaronem, mixem przypraw, które smakuje lepiej niż w chińskim barze.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g filetu z kurczaka,

    300 g mieszanki warzyw chińskiej mrożonej,

    opakowanie makaronu typu azjatyckiego,

    30 ml sosu sojowego,

    2 łyżki przyprawy do kuchni chińskiej,.

    szczypta imbiru,

    szczypta cynamonu,

    szczypta kurkumy,

    łyżeczka soli,

    olej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Domowe "chińskie" z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na paseczki ok pół cm na 2 cm. Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię wraz z olejem. Dodajemy sól, przyprawę do kuchni chińskiej, imbir, cynamon, kurkumę. Mieszamy.
    Podsmażamy ok 5-7 minut, następnie dodajemy warzywa, zmniejszamy ogień, przykrywamy, zostawiamy na 10 minut.
    W tym czasie przygotowujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu - zalać gorącą wodą, po 5 minutach odcedzić.
    Dodajemy makaron do kurczaka z warzywami wraz z sosem sojowym, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować