Domowa kostka rosołowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym jaki skład mają kostki rosołowe?
To bomba nie tylko konserwantów, ale także kaloryczna. Glutaminian sodu, sztuczne aromaty, "tony" soli.. Wszędzie widzimy E... Ale można poradzić sobie w kuchni bez E. Można zrobić domowe kostki rosołowe.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1.5 szklanki rosołu drobiowego
    Warzywa ugotowane podczas gotowania rosołu:
    5 marchewek
    2 pietruszki
    mały seler razem z zieleniną
    5 ząbków czosnku
    1 cebula
    1 por
    3 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    Sól, pieprz
    Pęczek koperku
    Pęczek pietruszki
    Kolendra (może być suszona)
    Kurkuma
    (mięso z rosołu) u mnie drobiowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa kostka rosołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ja specjalnie gotowałam rosół, aby zrobić sobie kostki rosołowe. Na drugi dzień spokojnie mogłam obrać mięsko, wyciągnąć wszystkie warzywa i przygotować sobie resztę potrzebnych składników, aby dokończyć moje domowe - przede wszystkim zdrowe kostki rosołowe.
  • Domowa kostka rosołowa 2. Ugotowane warzywa razem z mięsem, ziołami oraz rosołem blendujemy na gładką masę. Dodajemy sól, pieprz do smaku. Dodatkowo w celu uzyskania ładniejszego koloru możemy dodać pół łyżeczki kurkumy.
  • 3. Nakładamy do foremek na lód. Kiedy już będą zamrożone możemy przełożyć do dowolnego pojemniczka, aby spokojnie czekały na swoją kolej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować