Domowa jarzynka

4.97 (187 ocen)

Taka domowa jarzynka zupełnie inaczej smakuje. Przede wszystkim nie zawiera glutaminianu sodu i innych substancji smakowych i konserwujących. Przynajmniej mamy pewność, że wiemy co jemy.

Składniki:

  • 200 gram suszonej włoszczyzny(marchewka, pietruszka, seler, por)

    2 łyżki suszonego lubczyku

    2 łyżki suszonej natki pietruszki

    4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej

    1 łyżeczka czosnku granulowanego

    1 łyżeczka kurkumy

    0,5 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

4.97 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki Jarzynka

Domowa jarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszona mieszankę warzyw mielimy za pomocą blendera lub młynka do mielenia, dodajemy pozostałe suszoną natkę pietruszki, lubczyk, sól, czosnek, pieprz, kurkumę. Wszystko dokładnie mieszamy, przesypujemy do szczelnego szklanego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować