Deserki galaretkowe

1 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Łatwe a efektowne deserki. Sprawdzą się na kinderbalu i na innych imprezach. Takie mini deserki pięknie dekorują stół

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 8 sztuk
    8 pojemniczków 150 ml
    2 galaretki truskawkowe
    1 serek waniliowy homogenizowany 150g
    8 truskawek
    5 kostek czekolady
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Deser z truskawkami

Deserki galaretkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Galaretkę rozpuścić w 500ml wrzątku. Ostudzić i przelać do pojemniczków a następnie przechylone pojemniczki włożyć do lodówki aby zastygły. Drugą galaretkę również rozpuścić w 500 ml wrzątku i ostudzić. Ostudzoną galaretkę zmiksować z serkiem i przelać na zastygniętą galaretkę czerwoną. Przełożyć do lodówki. Gdy pianka truskawkowa będzie prawię stężała układamy po jednej truskawce i wkładamy do lodówki aby cały deser stężał. Gotowe deserki polewamy stopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować