Czekoladowe Pralinki Walentynkowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Prawdziwa uczta dla zmysłów w najlepszym wydaniu, robiąc domowe pralinki możemy być pewni , że ukochana osoba będzie zachwycona!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 150 g mlecznej czekolady
    100 g czekolady gorzkiej 60 %
    25 g ( 1/8 kostki) masła
    pół laski wanilii
    50 g białej czekolady
    3 łyżeczki ulubionego kremu czekoladowego ( nie Waszego, sympatii
    suszone żurawiny
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze Czekoladki

Czekoladowe pralinki walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pralinki 1. Czekoladę ciemną ( mleczną i gorzką ) topimy z masłem nad kąpielą wodną. Dodajemy ziarenka z laski wanilii.
    Na dno foremek sypiemy po łyżeczce żurawin i kilka płatków migdałów, zalewamy czekoladą, około dwóch łyżek na porcję.
    Na wierzchu układamy po pół łyżeczki kremu czekoladowego ( bądź ulubionego ), odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
    Krem zakrywamy resztą czekolady. Równamy powierzchnię.
    Odstawiamy do lodówki do stężenia na około 1 godzinę.
    Białą czekoladę topimy nad kąpielą wodną ( w osobnej misce ).
    Czekoladki wyciągamy z foremek, stronę bakaliową dekorujemy białą czekoladą ( ja zrobiłam to widelcem – upuszczałam z widelca strużki czekolady, tworząc wzorek ).
    Chłodzimy.
  • czekoladki 2. Twarde czekoladki pakujemy w papier, folię lub ozdobne pudełeczko i obdarowujemy ukochaną osobę!

Porady

Żurawiny możecie zastąpić rodzynkami, morelami, śliwkami natomiast migdały ulubionymi orzechami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować