Cytrynowo-szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę bezpośrednio na patelnie. Przesmażamy ok.2 minut. Dodajemy szpinak i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok.15minut. Do szpinaku dodajemy ser feta. Mieszamy, przesmażamy przez 3-5 minut. Zdejmujemy z ognia
2.Filet z łososia opłukujemy pod bieżącą wodą osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Łososia Porządnie posypujemy pieprzem cytrynowym
3.Rozwijamy ciasto francuskie, kładziemy na nim łososia
4.Łososia w całości pokrywamy szpinakiem
5.Łososia pokrytego szpinakiem przykrywamy ciastem. Smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok.40 min
Komentarze