Cytrynowo-szpinakowy

5 (174 ocen)

Kulinaria to moja pasja. Lubię eksperymentować w kuchni , i patrzeć jak ugotowane przeze mnie potrawy smakują mojemu mężowi.

Składniki:

  • Świeży filet z łososia - ok.350g
    pieprz cytrynowy
    mrożony szpinak -brykiet ok 200g
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
    1 łyżka mleka
    5 ząbków czosnku
    2 łyżki oleju
    ok. 1/3-1/2 opakowania sera fety
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Cytrynowo-szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • punkt 1 1. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę bezpośrednio na patelnie. Przesmażamy ok.2 minut. Dodajemy szpinak i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok.15minut. Do szpinaku dodajemy ser feta. Mieszamy, przesmażamy przez 3-5 minut. Zdejmujemy z ognia
  • punkt 2 2. Filet z łososia opłukujemy pod bieżącą wodą osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Łososia Porządnie posypujemy pieprzem cytrynowym
  • punkt 3 3. Rozwijamy ciasto francuskie, kładziemy na nim łososia
  • punkt 4 4. Łososia w całości pokrywamy szpinakiem
  • punkt 5 5. Łososia pokrytego szpinakiem przykrywamy ciastem. Smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok.40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka cytrynowo-jogurtowa

izaa_a bardzo smaczna i wilgotna babka 50 min

To może cię zainteresować