Ciasto z truskawkami i galaretką

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i efektowne.

Składniki:

  • Biszkopt: 3 jajka
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● cukier waniliowy
    ● 1/2 szkl. mąki pszennej
    ● łyżka mąki ziemniacz.
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    Warstwa I: 2 łyżki żelatyny
    ● 400 ml śmietany 30%
    ● cukier puder
    ● 2 homogenizowane serki truskawkowe
    Warstwa II: 3/4 kg truskawek
    ● 2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: mąki mieszamy z proszkiem, białka ubijamy z cukrami, dodajemy żółtka, mieszamy z mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 170 °C.
  • 2. I: żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Śmietanę ubijamy, dodajemy puder do smaku, mieszamy z serkami i chłodną żelatyną. Wylewamy na biszkopt.
  • 3. II: galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wrzątku, studzimy. Mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Wylewamy na masę I. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować