Ciasto z kremem karpatkowym

4.46 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam karpatkę, więc coś innego z tym kremem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 szk. mąki
    1 szk. cukru
    4 jajka
    3/4 kostki margaryna Palma
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 szk. śmietany
    1 łyzka mąki ziemniaczanej
    1 opakowanie kremu karpatkowego
    2 szk. mleka
    brzoskwinie z puszki
Wystaw ocenę:

4.46 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie odsączyć na sicie i pokroić w kostkę.
    Ugotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
    Z żółtek, połowy cukru, margaryny, mąki połączonej z proszkiem do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto. 1/3 schować do zamrażalnika na kruszonkę.
    Blachę o wymiarach 25x40 smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
    Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blaszki.
    Na ciasto nałożyć ciepły krem karpatkowy oraz pokrojone brzoskwinie.
    Ubić pianę na sztywno, dodając pozostały cukier i mąkę ziemniaczaną i wyłożyć na brzoskwinie.
    Na tarce o dużych oczkach zetrzeć pozostałe ciasto.
    Piec ok. 50 minut w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować