Ciasto z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brzoskwinie odsączyć na sicie i pokroić w kostkę.
Ugotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
Z żółtek, połowy cukru, margaryny, mąki połączonej z proszkiem do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto. 1/3 schować do zamrażalnika na kruszonkę.
Blachę o wymiarach 25x40 smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blaszki.
Na ciasto nałożyć ciepły krem karpatkowy oraz pokrojone brzoskwinie.
Ubić pianę na sztywno, dodając pozostały cukier i mąkę ziemniaczaną i wyłożyć na brzoskwinie.
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć pozostałe ciasto.
Piec ok. 50 minut w temp.180 stopni.
Komentarze