200 g herbatników maślanych pełnoziarnistych
ok. 150 g masy krówkowej
ok.90-100 g orzechów ziemnych
opakowanie kremu karpatka ( NA 500 ML MLEKA I 200 G MASŁA)
2 łyżki soku z cytryny
kakao do posypania ciasta
Ciasto krówka z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem wykonujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.Ja dodałam 2 łyżki soku z cytryny.
Foremkę wykładamy herbatnikami , każde ciastko polewamy łyżką mleka i delikatnie rozprawadzamy po nim .
Herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej,a na nią wykładamy następną partię herbatników.
Na herbatniki znów kładziemy warstwę masy krówkowej i solidnie posypujemy ją grubo posiekanymi orzechami.
Teraz wykładamy krem i oprószamy kakaem.
Wstawiamy do lodówki .
Komentarze