Ciasto krówka z kremem karpatkowym

5 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min

Szybkie ciasto dla zapracowanych.

  • 25 min

Składniki:

  • Forma kwadratowa 21 cm

    200 g herbatników maślanych pełnoziarnistych
    ok. 150 g masy krówkowej
    ok.90-100 g orzechów ziemnych
    opakowanie kremu karpatka ( NA 500 ML MLEKA I 200 G MASŁA)
    2 łyżki soku z cytryny
    kakao do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kajmak

Ciasto krówka z kremem karpatkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem wykonujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.Ja dodałam 2 łyżki soku z cytryny.
    Foremkę wykładamy herbatnikami , każde ciastko polewamy łyżką mleka i delikatnie rozprawadzamy po nim .
    Herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej,a na nią wykładamy następną partię herbatników.
    Na herbatniki znów kładziemy warstwę masy krówkowej i solidnie posypujemy ją grubo posiekanymi orzechami.
    Teraz wykładamy krem i oprószamy kakaem.
    Wstawiamy do lodówki .

Porady

Najsmaczniejsze jest następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować