Ciasto biszkoptowe z kremem karpatkowym i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.
2.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem w wymiarach 36cm x 25cm i upiec. Po upieczeniu i wystygnięciu, podzielić na dwie części.
3.W jednym biszkopcie, który będzie znajdował się u góry wyciąć foremka serduszka lub inny wzorek..
4.Zrobić krem karpatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Posmarować jeden biszkopt i przykryć drugim tym z dziurami.
5.Rozrabiamy galaretkę w szklankach wody i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
6.Wkładamy po jedną lub dwie truskawki w wykrojone otworki, dociskając do kremu i zalewamy galaretką.
Komentarze