Ciasto biszkoptowe z kremem karpatkowym i galaretką

4.5 (183 ocen)

  • 45 min

Ciasto świetnie się prezentuje i zachęca do skosztowania, czego na pewno nikt nie pożałuje.

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -6 jaj,
    -3/4 szklanka cukru,
    -1 szklanka mąki pszennej,
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    -2-3 łyżki kakao.

    KREM:
    -1 opakowania kremu karpatkowego
    -1 masło roślinne
    -2 szklanki mleka

    GALARETKA:
    -1 truskawkowa galaretka
    -kilka truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto biszkoptowe z kremem karpatkowym i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać.
  • 2. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem w wymiarach 36cm x 25cm i upiec. Po upieczeniu i wystygnięciu, podzielić na dwie części.
  • 3. W jednym biszkopcie, który będzie znajdował się u góry wyciąć foremka serduszka lub inny wzorek..
  • 4. Zrobić krem karpatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Posmarować jeden biszkopt i przykryć drugim tym z dziurami.
  • 5. Rozrabiamy galaretkę w szklankach wody i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  • 6. Wkładamy po jedną lub dwie truskawki w wykrojone otworki, dociskając do kremu i zalewamy galaretką.
  • 7. Między otworkami posmarować biszkopt polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować