Ciastka bez pieczenia

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

smaczne i ciekawe ciasteczka z masą i orzechami

  • 20 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka
    2 paczki duzych krakersów
    pół szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    pół kostki masła
    pół torebki budyniu smietankowego lub waniliowego
    2 zółtka
    cukier waniliowy
    kilkanascie orzechów włoskich
    masło do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzepac zółtka. Rozrobic w pol szklanki zimnego mleka budyn, makę i zóltka. Dokladnie wymieszac.
    Zagotowac pozostałe mleko (2 szklanki) z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Do gotujacego sie mleka wlac przygotowana wczesniej mieszanke mleka-budyniu-maki-zoltek. Mieszajc, gotowac, az masa zgestnieje.
  • 2. Polowe krakersów rozlozyc na blaszce posmarowanej leciutko masłem, przykryc krakersy goraca masa i reszta krakersów. Pozostawic troszke masy na srodek na wierzch krakersów. Ozdobic orzechami włoskimi.
    Pozostawic do ostygniecia.

Porady

Można ciasteczka umieścić na papierze do pieczenia, talerzu itp. masło nie jest potzrebne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować