Ciastka -pingwinki bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sprawią radość wszystkim i tym dużym i tym małym. Ciastka są nieco pracochłonne, ale i tak warto je wykonać. Zwłaszcza teraz w tym okresie okołoświątecznym. Moje córcie była bardzo zadowolone gdy dostały takie ciasteczka, zapraszam:)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Krem:
    100 g miękkiego masła
    50 g cukru pudru
    2 łyżki kakao
    Aromat rumowy
    Pingwinki:
    150 g biszkoptów
    125 g wiórków kokosowych
    150 g miękkiego masła
    3 łyżki cukru pudru
    Dodatkowo:
    Biała polewa czekoladowa
    Ciemna polewa czekoladowa
    20 sztuk małych okrągłych biszkoptów
    Migdały
    Marcepan na dzióbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Biszkopty

Ciastka -pingwinki bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem:
    Masło utrzeć na puszysty, lekki krem z cukrem. Dodać kakao i aromat. Dokończyć ucieranie.
  • sypkie składniki 2. Pingwinki:
    Biszkopty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wiórki zmielić w młynku do kawy. Wymieszać w misce z okruchami biszkoptów. Dodać cukier puder, masło i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
  • smarować kremem 3. Z masy formować stożki. Od spodu zrobić palcem dziurkę, w którą nakładać krem. Odrobinę kremu nałożyć na spód pingwinka i ustawić go na biszkopcie.
  • oblać polewą 4. Biała polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, następnie oblać pingwinki. Odstawić do zastygnięcia.
  • 5. Przygotować ciemna polewę. Pingwinki zanurzać wzdłuż do połowy. Do mokrej polewy przykleić połówki migdałów ( wcześniej obrać ze skórki migdały),tworząc skrzydełka. Zrobić oczka z roztopionej czekolady ,z marcepanu zrobić dzióbek. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować