Buraczki zasmażane do obiadu

4.99 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Buraczki według przepisu mojej mamy robię od lat. Dodatek musztardy sprawia, że są niepowtarzalne w smaku

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4-5 ugotowanych buraków
    1 łyżka smalcu
    1 średnia cebula
    1 mały ząbek czosnku
    1 płaska łyżka mąki
    1 łyżka musztardy
    cukier, sól, pieprz do smaku
    sok z cytryny lub ocet
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
  • 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na smalcu.Odsunąć na bok, wsypać na patelnię mąkę i zrobić jasną zasmażkę.
  • 3. Buraki dodać do zasmażki z cebulą i wymieszać.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić cukrem, solą i pieprzem wg swojego smaku. Dodać musztardę i chwilę dusić razem.
  • 4. Na koniec doprawić sokiem z cytryny lub octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować