Botwinka z jajkiem

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

bardzo smaczna zupka idealna dla dzieci i dorosłych

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • świeża botwinka
    śmietana 30%
    pieprz,sól
    kostka rosołowa lub kości wieprzowe
    8 średnich ziemniaków
    2 marchewki
    4 jajka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Botwinka

Botwinka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • botwinka 1. gotujemy kości w osolonej wodzie na małym ogniu lub dajemy rosołek drobiowy
    wrzucamy ziemniaki oraz marchew pokrojone w kostkę
    gotujemy 20 min na średnim ogniu
    siekamy botwinkę i wrzucamy do zupy
    gotujemy kolejne 20 min
    doprawiamy pieprzem, lekko zabielamy śmietaną 30%
    na koniec dajemy jajka ugotowane na twardo
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować