Borówka do słoików na zimę

4.42 (191 ocen)

  • 30 min

Idealna na dolegliowości żołądkowe i biegunki ! Warto mieć ją w spiżarni!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg borówek
    40 dag cukru

Wystaw ocenę:

4.42 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dodatki

Borówka do słoików na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 kg borówek zasypać cukrem na 12 godzin żeby puściły sok (najlepiej na całą noc). Po 12 godzinach gotować 5 minut do rozpuszczenia cukru. Gorące borówki z sokiem wkładać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 20 minut. Odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Owoce Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować