Błyskawiczne ciasteczka owsiano-bananowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, kruche ciasteczka z bakaliowym twistem! Zdrowe - zawierają dużo błonnika. Bez mąki, jajek, tłuszczu - idealne dla alergików i osób dbających o linię. Błyskawiczne bo powstają w mgnieniu oka - wystarczy miska i łyżka do wymieszania składników - nie potrzebujesz nawet miksera!

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g płatków owsianych błyskawicznych
    50 g otrąb owsianych
    250 ml mleka
    3 średnie banany
    garść suszonej żurawiny
    garść suszonego mango
    1 duża łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
    20 g przyprawy do piernika

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Błyskawiczne ciasteczka owsiano-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Błyskawiczne ciasteczka owsiano- bananowe 1. Na suchej patelni prażymy (partiami) płatki owsiane, następnie przekładamy je do miski, dodajemy otręby, bakalie, przyprawę do piernika i zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na chwilę.
  • Błyskawiczne ciasteczka owsiano- bananowe 2. Na tej samej rozgrzanej blanszujemy pokrojone w kostkę banany przez około minutę do uzyskania kremowej konsystencji. Banany łączymy zresztą ciasta.
  • Błyskawiczne ciasteczka owsiano- bananowe 3. Ciasteczka nakładać dużą łyżką na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia – lekko spłaszczając. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 15-20 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Otręby Płatki Skórka pomarańczowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować