PLACKI OWSIANO-BANANOWE

  • wyświetlono: 1008 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Urzekły nas, wszystkich bez wyjątku! Nie dość, że szybko się robi, to jeszcze smakują wybornie :) Banany nadają im wilgotności. Dobry sposób na przemycenie płatków owsianych, których moje dzieci nie lubią- w plackach ich nie wyczuły i prosiły o dokładkę :)

Bolkaa

Składniki

na 10 nie za dużych placków:
-dojrzały banan
-1 jajko
-2 łyżki mąki pełnoziarnistej
-3 łyżki płatków owsianych
-1 łyżka cukru
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli
-1/3 szklanki wrzątku

Sposób przygotowania przepisu:

PLACKI OWSIANO-BANANOWE

  • placki owsiano bananowe1. Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę do napęcznienia. Banana rozgniatamy w misce widelcem, dodajemy resztę składników i mieszamy, aż wszystko dobrze się połączy.
  • 2. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju.

Porady

Najlepsze są na gorąco. Można podawać z ulubionymi dodatkami. Nam najlepiej smakowały z cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilplackislodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodymąka pełnoziarnistapłatki owsiane

Komentarze

Podobne przepisy

placki bananowe

Dodane przez: smacznydom

Placki bananowe

Proste..a jakie smaczny placki...

Placki serowo-bananowe

Dodane przez: aga3103

Placki serowo-bananowe

Takie placuszki przygotowałam dla...

image-24bm2ib

Dodane przez: k_marysia

Owsiane placki bananowe

Łatwe w przygotowaniu, pyszne i...

Placki bananowe z serkiem wiejskim.

Dodane przez: Armi As

Placki bananowe z serkiem wiejskim

Już kiedyś wspominałam, że mój...

Placki bananowo - kokosowe

Dodane przez: beetle

Placki bananowo - kokosowe

Coś dla fanów placków i placuszków....

Bananowe placki pieczone w gofrownicy

Dodane przez: Jola1977-1977

Bananowe placki pieczone w gofrownicy

Tak przygotowane placki, pełne...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.