owsiano-bananowe pancakes

0 (0 ocen)

  • 30 min

Oto prosty i szybki przepis na "kawałek Ameryki" na talerzu ;)

  • 30 min

Składniki:


  • 1,5 szkl. mleka roślinnego
    1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych
    1/2 szkl. pełnoziarnistej mąki
    2 średnie, dojrzałe banany
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Syropy

Owsiano-bananowe pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy kilka minut, aż dobrze się połączą.
  • 2. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut.
  • 3. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy porcje ciasta. Smażymy na jednej stronie do czasu uzyskania pęcherzyków z powietrzem, przekręcamy i smażymy do czasu zrumienienia się drugiej strony.

Porady

Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je bez tłuszczu, ale do tego potrzebna jest patelnia dobrej jakości, więc jeżeli takiej nie posiadamy to smarujemy naszą patelnię niewielką ilością tłuszczu i dobrze rozgrzewamy. Świetnie komponują się z syropem klonowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Płatki Syrop klonowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować