Kasze są zdrowe, ale trudno do nich przekonać domowników, szczególnie panów i dzieci:).. Moje danie nawiązuje do tradycji polskiej kuchni,a jego sekret tkwi w leśnych grzybach, które nadają mu aromat
Bitki w sosie grzybowym z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień wcześniej namocz w wodzie suszone grzyby. Mięso po umyciu i osuszeniu rozbij dokładnie tłuczkiem. Posyp mięso solą i pieprzem i obsmaż je na oleju. Następnie oprósz je gałką i cukrem i na każdy płat mięsa połóż kawałek masła. Podduś mięso przez ok. 7 min na wolnym ogniu, aby masło się roztopiło. Zagotuj bulion grzybowy i zalej nim kaszę i ugotuj ją w nim na sypko Suszone grzyby ugotuj w wodzie , w której były namoczone. Pieczarki opłucz i pokrój na grube plastry. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju i dodaj do niej łyżkę masła. Wrzuć pokrojone pieczarki i uduś je razem z suszonymi grzybami leśnymi i wodą, w której były gotowane.Wszystko wymieszaj z śmietaną , tak aby powstał sos i przypraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze