Biscotti z żurawiną i pistacjami

0 (0 ocen)

Żurawina na słodko czy na słono?? Najlepiej połączyć te dwa z pozoru nie pasujące do siebie smaki!!!

Składniki:

  • 1/4 szkl oleju
    3/4 szkl cukru białego
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    1 łyżeczka ekstaktu migdałowego
    2 jaja
    1 3/4 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl żurawiny suszonej
    1 1/2 szkl pistacji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Biscotti z żurawiną i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej dobrze połączyć z cukrem. dodać ekstrakty i jajka porządnie wymieszać.
  • 2. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do miski, i stopniowo dodawać do płynnej masy cały czas mieszając
  • 3. Do ciasta dodać żurawinę i pistacje porządnie wymieaszać
  • pkt 4 4. Ciasto dzielimy na pół.
    I wykładamy je do form - keksówek
    Ciasta pieczemy w 150 stopniach ok 35 minut bądź do momentu aż skórka zrobi się złoto-brązowa
  • punkt 5 5. Ciasta wyjmujemy z form i studzimy, w piekarniku zmniejszamy temperaturę do 130 stopni. Ciasta kroimy na plastry i układamy na blaszce
    Pieczemy ok 10-15 minut aż ciastka będą suche i przyrumienione
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować